Mijn ontdekking

Als je het woord Manuele Lymfedrainage opzoekt en als je aan mensen vraagt: ‘Weet jij wat Manuele Lymfedrainage is?’ dan kom je toch vaak uit in de wereld van de oncologie.  Bijvoorbeeld nabehandeling bij een borstamputatie, behandelen van vochtophoping omdat je lymfeklieren mist.

Mijn ontdekking

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik er ook zo over dacht, totdat ik Desiree Groen ben tegengekomen, voor mij ‘het instituut’ op het gebied van de Manuele Lymfedrainage.

Maar laat ik bij het begin beginnen en je meenemen in mijn eerste stappen in de wereld van de Manuele Lymfedrainage of te wel afgekort MLD.

Als massagetherapeut ben je altijd op zoek naar informatievoorziening en kennisverbreding. Zo ben ik in maart 2017 naar de Massagevakbeurs gegaan in Hoevelaken. Van te voren heb ik het programma doorgenomen en ik heb mij ingeschreven voor diverse lezingen. Zo ook voor de lezing: Manuele Lymfedrainage door Desiree Groen.

Punctueel start ze de lezing en stelt zich zelf voor: ‘Ik ben Desiree Groen, gespecialiseerd in Manuele Lymfedrainage (MLD) volgens de originele Dr. Vodder methode…’ en ze begint te vertellen.

MLD is in te zetten
voor een goede gezondheid

Van het begin tot aan het eind luister ik gebiologeerd naar haar. Hier staat een zeer kundige vrouw met zoveel passie voor het vak .  Ze pakt me met haar verhaal. Na de lezing weet ik  meteen wat ik wil, ik wil ook lymfetherapeut worden! De volgende dag heb ik mij meteen ingeschreven voor de opleiding bij Desiree bij MYOS Opleidingen te Utrecht. In april 2018 heb ik de opleiding afgerond met een mooie diploma.

Wat heel boeiend is, is dat veel mensen niet weten dat MLD kan worden ingezet voor veel meer dan alleen bij oncologische klachten!

Lymfedrainage kan bij allerlei klachten en problemen worden ingezet. Denk aan antistress behandelingen, hoofdpijn, (sport)blessures, restless legs, ADHD, na operaties, littekens, oedeem tijdens zwangerschap, darmproblemen, chronische verkoudheid/allergie en vermoeidheid.

Daarnaast verbetert MLD de weerstand en de vitaliteit. MLD is daarom ook zeer geschikt preventief in te zetten voor een goede gezondheid!  Je kunt hierbij denken aan: stress, borstlymfebehandeling (borstgezondheid) en darmlymfebehandeling (darmgezondheid).

Ik heb bewust gekozen voor de behandeling van NIET oncologische klachten.

Hieronder geef ik een korte omschrijving van Manuele Lymfedrainage. In mijn volgende blogs zal ik uitgebreider ingaan op Manuele Lymfedrainage, het lymfestelsel en de MLD behandelingen die ik geef. Hiermee hoop ik meer bekendheid te creëren en kennis over te dragen over deze mooie massage/behandel techniek.

 


‘Manuele Lymfedrainage (MLD) is een zachte, subtiele massagetechniek die zonder tussenstof wordt uitgevoerd op je huid en het direct daaronder liggende bindweefsel. De massagewerkdruk is laag en het tempo rustig en ritmisch. Een behandeling met MLD heeft als doel jouw lymfestelsel te activeren. Dit heeft groot effect op de afvoer van vocht en afvalstoffen, op de activering van de afweercellen, op de pijndemping en op de balans in het vegetatieve zenuwstelsel’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.